dilluns, 27 de juny del 2011

OBJECTIU ACONSEGUIT

El primer ple s'ha celebrat sense cap sorpresa.

L'alcalde ha exposat clarament que el ROM aprovat al 2004 per Josep Anguera estava "guardat en un calaix" i que no servia per res; que la participació en els plens per part dels ciutadans que en ell es contempla no la consideren convenient perquè als plens "s'hi ha de venir amb la feina feta" (sigui el que sigui que això vulgui dir); i perquè no troba adient la figura dels delegats dels pobles que l'esmentat reglament creava. El tinent d'alcalde ha afegit que tanta participació l'únic que aconsegueix és "que es converteixi en una olla de grills, perquè massa gent remena. Hi ha d'haver jerarquies i ordres".

Aquestes raons justifiquen la seva intenció de deixar-lo sense efecte.

ILL ha insistit en que no s'elimini sinó que es facin les modificacions que es considerin pertinents, però aquesta proposta no s'ha trobat tampoc convenient.

Finalment, i malgrat el que s'anunciava en el punt segon de la proposta d'acord per deixar sense efecte el ROM: "Prendre el compromís d'estudiar la redacció d'un text que es correspongui amb la conjuntura i circumstàncies municipals actuals", l'alcalde ha afirmat clarament que no tenen cap intenció d'elaborar-lo.

És una forma molt clara d'exposar "les circumstàncies municipals actuals". Diuen que prendran el compromís d'estudiar un nou text, però en realitat no hi tenen cap interès.

A destacar l'aportació de la tinent d'alcalde i regidora de cultura en la conversa "off the record" posterior a la finalització del ple: "La gent ja participa. Aneu el diumenge a missa i veureu si hi ha gent!". No es pot afegir cap comentari a aquesta frase tan rotunda.

Això si, en aixecar-se la sessió s'ha procedit a fer la foto dels regidors per incloure "al butlletí municipal" i a la web.

ILL, per la seva banda, ha aconseguit els objectius plantejats per aquest ple. Complir amb el seu programa quant a la promoció d'una major participació en la gestió de l'ajuntament i posar en evidència l'equip de govern.

Humilitat, honestedat i humor, prometia l'alcalde durant la campanya. Pel moment, només podem dir que hi hem vist humor. L'humor amb que des d'ILL prenem la nostra tasca.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada