divendres, 12 d’agost del 2011

Denúncia dels sous polítics al Consell del Gironès i renúncia al sou

El passat 27 de juliol en Santi Gómez va participar en la constiturció del Consell Comarcal del Gironès com a representant de la coalició d'Entesa pel Progrés Municipal ICV EUiA. L'acte de constitució va ser un bon exemple de què representa la vella política, amb el pacte de CiU amb el PP. 
Enmig dels interessos dels altres partits, en Santi va ser una finestra oberta a una altra manera de fer i entendre la política. Va fer referència a les reivindicacions del moviment del 15M, va denunciar que els sous polítics del Consell Comarcal del Gironès van ascendir el 2011 a més d'un milió d'€ ("el doble del pressupost d'un ajuntament petit com el de Sant Martí de Llémena") i va renunciar al seu sou en benefici de diverses ONGs i ICV. 
El primer sou (entre 400 i 600 € com a conseller a l'oposició) el donarà a Metges sense Fronteres.


Les cares i els gestos dels consellers darrera seu són el millor exemple de l'impacte que va causar la seva intervenció.

Després del vídeo transcrivim el seu discurs.




Bona tarda, sóc Santiago Gómez, regidor per Independents de la Llémena de Sant Martí de Llémena i formo part de la coalició ICV-EUiA i EPM del Gironès, i és la primera vegada que formo part d'aquest Consell Comarcal.

A partir del 15-M una part de la societat està demanant una bona gestió per part de l’administració pública, més transparència en la gestió i despeses, més intervenció per part de la gent en la presa de decisions, i una sèrie de reivindicacions que els polítics estem obligats a assumir .
Necessitem una organització més eficaç que funcioni amb menys recursos per al manteniment de la seva estructura, que eviti duplicitats de competències i que segurament portarà a l’eliminació d’algunes de les estructures administratives actuals. Cal trobar el millor encaix entre els ajuntaments, el Consells Comarcals i les Diputacions. Necessitem una organització que sigui creïble, que el ciutadà hi cregui i es senti representat.

El que nosaltres oferim des d’aquest Consell és el contrari del que la societat catalana està demanant i és car pels sous que el Consell paga totalment o parcialment a alguns dels consellers. Crec que aquests sous i indemnitzacions podrien revertir directament en els ajuntaments que representem, estem parlant de més de 1 milió de euros, crec que seria necessari simplificar el funcionament del Consell eliminant aquests càrrecs i posant una gestió més austera i eficaç, retallar aquest milió, i no els quiròfans del Trueta per posar un de molts exemples.

Sabem que el canvi que necessita el Consell Comarcal no es pot decidir des del mateix Consell, ens podem plantejar portar on calgui el desig d'aquest canvi per modificar aquesta estructura cara i innecessària i establir una gestió més oberta i eficient a tots els nivells de l'administració (Ajuntaments, Consells Comarcals, Diputació, ), i gestionar els serveis que actualment presta el Consell des de mancomunitats de municipis, molt més barates i igualment funcionals.

Per la meva part, renuncio al sou de conseller i el que m’assigneu com a conseller ho donaré a una organització no governamental, i una part al manteniment de la coalició que represento. És un gest petit, però si renunciéssim tots a cobrar d'aquest consell es podria solucionar algun que altre problema més dels ajuntaments que representem.

Res més, demano valentia por part d’aquest Consell Comarcal, tots sabem que fan falta canvis a la administració i tenim l’obligació de posar-nos de acord y abordar una reestructuració de l’administració catalana per posar-la a uns nivells d’eficàcia en els recursos i transparència que ara per ara no tenim.

Moltes gràcies


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada