dimarts, 10 de maig del 2011

Una mica d'història...

ILL es va crear el 1999 per iniciativa d'alguns veïns de Llorà i de Sant Martí.
El principal, i pràcticament únic motiu fou el d'intentar fer reaccionar l'ajuntament de Sant Martí de Llémena de l'estat de passivitat i obstrucció que existia sota els diferents governs municipals de Josep M. Teixidor (Can Canals). El seu primer president fou en Jordi Santaló i el segon en Josep Anguera.

A les eleccions de 1999, ILL es va presentar amb una candidatura encapçalada per Francesc Quintana.
El resultat fou de 4 regidors per CiU i 3 per ILL. Un any després, en desplaçar-se a viure a Girona, F. Quintana va dimitir. El següent a la llista, J. Anguera va passar a ser el portaveu del grup municipal, grup format a més per Joan Risco i Lluís Buch.

El 2003, es modificaren els estatuts d'ILL i es passà de ser un partit d'àmbit municipal a poder presentar-se a les eleccions dels 4 municipis de la Vall. Aquest cop la candidatura d'ILL va guanyar les eleccions. 4 regidors d'ILL per 3 de CiU. Abans de la presa de possessió ILL, amb ànim de governar amb consens, va oferir als 2 regidors joves de CiU (Àngel Pont i Jaume Busquets) formar govern. Ells ho van rebutjar.

El grup municipal format per Josep Anguera, Joan Risco, Pilar Martí i Mercè Requena va formar govern. Any i mig després, però, Joan Risco i Mercè Requena van abandonar el grup municipal i van votar a favor de la la moció de censura presentada per Jaume Busquets contra l'alcalde elegit, Josep Anguera. Els dos regidors trànsfugues van seguir estant a l'equip de govern, amb el nou alcalde Jaume Busquets.

A les darreres eleccions, les del 2007, hi van participar 5 candidatures: ILL (J. Anguera), CiU (J. Busquets), ERC (J. Risco), ELL (J. M. Teixidor) i PP (?) amb el resultat de 3 regidors de CiU, 3 d'ILL i 1 d'ELL. Aquest darrer, Josep Ma. Teixidor, el qual havia estat durant 20 anys alcalde, va votar a favor de la investidura de Busquets, tot i que a les eleccions anteriors havia estat apartat de CiU. Ni ERC ni PP van treure cap regidor.

Aquestes eleccions només
s'han presentat dues candidatures: la de CiU (encapçalada un cop més per en J. Busquets) i la d'ILL, encapçalada aquest cop per en Lluís Buch, de Can Puig del Pla.

Esperem poder donar un tomb, aquest cop definitiu, a la política municipal de Sant Martí.

Si el poble ho vol.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada